Lincoln Highway - Amor Towles

Lincoln Highway

By Amor Towles

  • Release Date: 2021-01-01
  • Genre: Historical

Description

Författaren till En gentleman i Moskva och Artighetsreglerna – mĂ€staren av uppslukande romaner – Ă€r tillbaka med en elegant och driven tegelsten som utspelar sig i 50-talets Amerika.

I juni 1954 körs artonÄrige Emmett Watson hem till Nebraska av fÄngvaktaren pÄ arbetslÀgret dÀr han precis avtjÀnat femton mÄnader för ofrivilligt drÄp. Hans mor Àr sedan lÀnge ute ur bilden, hans far har nyligen gÄtt bort, och familjegÄrden Àr utmÀtt av banken. Emmetts plan Àr att ta med sin ÄttaÄrige lillebror, Billly, till Kalifornien för att börja om pÄ nytt. VÀl framme i Nebraska upptÀcker Emmett att tvÄ av hans vÀnner frÄn lÀgret har gömt sig i bagageutrymmet pÄ fÄngvaktarens bil. Tillsammans har de gjort upp en helt annan plan för Emmetts framtid, en som kommer att ta dem pÄ en ödesdiger resa i motsatt riktning: till New York City.

Towles tredje roman utspelar sig under tio dagar och Àr berÀttad ur flera perspektiv. Med sin mÄngfacetterade litterÀra stil förser Towles lÀsaren med nya, fantastiskt vÀlskildrade miljöer, karaktÀrer och teman.

Comments